Izvoz ljekovitog bilja vrijedan više od sedam milijuna dolara

Bez autora
Mar 28 2011

Ljekovito bilje danas se u Hrvatskoj proizvodi na oko 3000 hektara površine na kojoj dominira uzgoj kamilice. Ljekovito bilje jedna je od rijetkih poljoprivrednih kultura u Hrvatskoj koja ima pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu. Godišnje se iz Hrvatske u svijet izveze više od sedam milijuna američkih dolara vrijednog ljekovitog bilja, dok se istovremeno uveze raznog ljekovitog bilja vrijednog oko 2,5 milijuna američkih dolara. Prema podacima Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK, ljekovito bilje se najviše izvozi u Njemačku, Italiju i BiH.

Izvoz ljekovitog bilja vrijedan više od sedam milijuna dolaraLjekovito bilje danas se u Hrvatskoj proizvodi na oko 3000 hektara površine na kojoj dominira uzgoj kamilice.

Ljekovito bilje jedna je od rijetkih poljoprivrednih kultura u Hrvatskoj koja ima pozitivnu vanjskotrgovinsku bilancu.

Godišnje se iz Hrvatske u svijet izveze više od sedam milijuna američkih dolara vrijednog ljekovitog bilja, dok se istovremeno uveze raznog ljekovitog bilja vrijednog oko 2,5 milijuna američkih dolara.

Prema podacima Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK, ljekovito bilje se najviše izvozi u Njemačku, Italiju i BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik